Bra mat för barnen

En del föräldrar älskar barnkalas. Andra hatar det. Inbjudningskort ska ordnas, ballonger ska blåsas upp och inte minst mat ska köpas in och tillagas. Mat som alla ska tycka om, inte vara för dyr och helst av allt även vara ganska nyttig.  För många låter det som en omöjlig ekvation men det finns flera olika lösningar på detta matproblem.Födelsdagskalas

Catering

Den enklaste lösningen är att köpa hem catering. Då blir maten nyttig, snyggt serverad och god. Däremot brukar det kosta alldeles för mycket för att vara acceptabelt för en småbarnsförälder som håller i sina slantar så mycket det går.

Matkassar

Nästa alternativ är att köpa någon av de matkassar som levereras hem till dörren och som kan ha barntema. Att köpa matkasse har blivit extremt populärt de senaste åren och det lätt att förstå varför då man sparar så mycket tid, får nyttig och god mat som dessutom inte kostar en förmögenhet.  Ett sätt att ordna matfrågan är därför att beställa en eller flera färdiga kassar. Det finns även företag som säljer partykassar vilket innehåller allt som kan behövas till fredagsmyset – eller kalaset.

Handla och laga själv

MatdagsDet billigaste alternativet är att ordna maten själv. Precis som när vuxna har fest ska maten serveras på ett festligt sätt för att öka stämningen på högtidsdagen. Ett enkelt sätt att servera god, nyttig och billig mat är att servera snittar. Det behöver inte vara speciellt avancerade recept utan kan t.ex. vara något i följande stil:Ta två tunnbröd och bre ut mjukost på dem. Täck dem med skinkskivor och rulla dem till smala rullar som sedan kan skäras i två centimeter tjocka bitar.  På detta sätt kan man göra snittar med olika pålägg för att möta alla olika smaker. Ett säkert kort på barnkalaset som både serveras snyggt, är billigt, nyttigt och gott. Hitta fler goda recept och andra tips här.

Tårta, godis och aktiviteter

Och hörrni, glöm inte barnens kärlek till det som är sött och sliskigt och annat som är kul. Tårtor, godis och leksaker är något ni inte får glömma till barnkalaset, oavsett hur god och uppskattad maten är. Något som är uppskattat bland barnen är fiskdamm, där kan ni i påsen lägga både med godis och någon liten leksak som barnen kan leka med under festen. Se också till att aktivera barnen innan det är dags för att äta så dom är riktigt hungriga och sugna på mat. Några extra lekar som ni kan trolla fram ur bakfickan är bra att ha om ni märker att barnen börjar ha lite att sysselsätta sig med. Fixar ni även detta, ja då är ni i hamn.