Vilken matkasse är bäst för dig?

En matkasse är en färdigkomponerad kasse mat, ofta utefter givna recept. Den levereras smidigt till dörren och betalas via nätet eller kontant. På vår sida hoppas vi kunna ge dig en bra och genomarbetad information om vilken matkasse som både pris- och kvalitetsmässigt passar dig.Vi som är bakom denna sajt heter Mia, Annika och Erik och har själva länge använt oss av flera alternativ för en matkasse. När vi första gången provade på konceptet fastnade vi direkt. Vi kände oss uppmuntrade att laga fler nya rätter som dessutom är nyttiga. Vi skulle nog inte påstå att vi ätit särskilt näringsrikt och ekologiskt tidigare. Nu vet vi betydligt bättre!

Vad är fördelarna med en matkasse?

Det tre viktigaste skälen till att vi började med en matkasse är:1. Det är effektivt, enkelt och tidsbesparandeDe flesta matkassar är komponerade kring väldigt enkla och lättlagade recept. Det är tidsbesparande att inte behöva gå till butiken och tillagningen går oftast mycket snabbt.2. Variation och nyskapandeNär man själv lagar mat är det lätt att man upprepar de favoriter man själv föredrar att äta eller bjuda andra på. Vi lagade själva alltid köttbullar, makaroner eller köpte frysmat på ren rutin. Efter vi börjat använda en matkasse fick vi nya ideer och vi kunde bredda vår matlagningsrepertoar. Allt blev mer varierat!3. Hälsosammare kostVi äter mer näringsrikt och ekologiskt. Ofta är recepten utformade mot det sundare och hälsosammare. Vi slarvar aldrig med att inkludera en bra variation av grönsaker – tidigare blev det bara några enstaka tomater och någon gurkbit. Nu äter vi plötsligt en nyttig och smakrik sallad till varje mål!

Vi tittar närmare på bra matkassar

Vi kommer att titta närmare på de matkassar som vi tycker är både lättlagade, prisvärda och av god kvalitet. Vi äter alla olika sorters kost och därför kommer vi att försöka presentera våra rekommendationer så brett som möjligt för att det skall smaka lika gott för alla.Varmt välkommen!